Хіти тижня. Лайфхак: Як легко розпізнати фальшиві долари

Найчастіше фальшивомонетчики підробляють банкноти номіналом $100. Водночас купюри як старого, так і нового зразка мають надійний рівень захисту, повідомляють Патріоти України.

"На справжніх 100-доларових банкнотах старого зразка цифри, що позначають номінал, змінюють відтінок із зеленого на темно-фіолетовий. На банкнотах нового зразка - із мідного на зелений. На підробці відбувається неточна зміна кольору", - каже банкір Сергій Черненко.

Фальшиві долари можна розпізнати на дотик. Справжня валюта виготовляється з паперу з додаванням бавовни та льону. Тому банкноти злегка шорсткі.

"У нових 100-доларових купюрах додали синю захисну стрічку з цифрами 100 і зображенням дзвіночків. При нахилі банкноти вони починають рухатися", - наголошує Сергій Черненко.

Справжні долари захищені водяними знаками, написами і цифрами, які наносяться мікротекстом. "Найпоширеніші місця, де можна купити фальшиві долари - це вокзали, базари, нелегальні обмінники. За даними Нацбанку, минулого року обсяг підроблених 100-доларових банкнот в Україні склав 94% від загальної кількості вилучених підроблених доларів", - пояснює банкір.

Джерело: Сегодня

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...