Хіти тижня. "Менше $1 за барель": Західні ЗМІ повідомили про "катастрофу" для російського бюджету через нафту

Російський бюджет втратить колосальні гроші.

Нафтова криза завдала тяжкого удару по російській економіці: ЗМІ дізналися, що в травні бюджет Росії буде отримувати від експорту нафти менше $ 1 за барель. Про це повідомляють експерти американського агентства Bloomberg, публікуючи аналіз щодо нової угоди про скорочення нафтовидобутку в рамках ОПЕК+, передають Патріоти України.

При цьому погана новина для російської влади полягає в тому, що нова угода не зможе врятувати Москву від різкого обвалу надходження грошових коштів, які акумулюються за рахунок продажу нафти. У травні нинішнього року ставка мита на продукцію, що експортується з Росії нафту скоротиться на 87% і опуститься до мінімуму - менше $ 1 за барель. Таким чином російський бюджет втратить колосальні гроші.

Bloomberg підкреслив, що в травні нинішнього року розмір російського експортного мита буде найменший за 18 минулих років - останній раз він фіксувався в 2002 році. Журналісти пояснили, що обсяг експортного мита на нафту встановлюється на наступний місяць виходячи з середньої ціни Urals протягом місяця. При цьому в рамках зазначеного періоду російська нафта в середньому коштувала 19 доларів. В результаті з 1 травня розмір експортного мита складе всього $ 0,93 за барель. Таким чином, російський бюджет зазнає дуже серйозних втрат.

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...