Хіти тижня. "Металурги Кривого Рогу вже мітингують проти президента з Кривого Рогу", - політтехнолог

Робітникам вже обрахували і пояснили на пальцях, що станеться з їхніми робочими місцями, зарплатами, соцвиплатами для міста, якщо видобувні підприємства платитимуть ренту за новою системою.

"Металурги Кривого Рогу вже мітингують проти президента з Кривого Рогу. Що ми пропустили з «марафоном»: виявляється, буквально напередодні, в четвер, 10 жовтня, нова влада мала перший пролетарський протест, при тому в ядерному регіоні. Металурги і гірники Кривого Рогу виявились придатнішими до аналізу наслідків пропонованого нового податкового законодавства, ніж законодавці від «Слуги», - пише політолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Близько 400 робітників вийшли з плакатами «Ні зменшенню українського експорту на користь Росії», «Шахта хочет работать! Нас 1000 человек», «Законопроект 1210 погубит нашу отрасль!», Не будет «ГОКов – не будет города!», «Не забирайте работу у наших сыновей и внуков!», «Народные депутаты, дайте нам спокойно работать!», «1210? 60 тисяч гірників Кривого рогу проти», «Законопроект 1210 – катастрофа для города!», «Я хочу работать»...

Тобто, робітникам вже обрахували і пояснили на пальцях, що станеться з їхніми робочими місцями, зарплатами, соцвиплатами для міста, якщо видобувні підприємства платитимуть ренту за новою системою: за видобуток, за збагачення руди, за транспортування до Китаю... І то за вищими ставками.

Депутатам цього не пояснювали. Як і президенту: журналістам, котрі мали намір ставити конкретні питання по законопроекту 1210 і перспективах оподаткування (зокрема, ThePage https://thepage.com.ua/…/vladimir-zelenskij-poobeshal-razob…) просто не дали поставити це питання в ефірі, не пустили за стіл, незважаючи на попередню акредитацію. А коли їм вдалось спитати про ренту у металовидобутку вже після завершення ефіру, В.Зеленський відбувся стандартним «Цей законопроект внесено до ВР депутатами від СН»? Ми розберемось в цьому. Подивимось на законопроект».

Відхреститись від 1210 вже встиг і міністр економіки Милованов (це той, котрий книжок не читає і всіх закликає, що YouTube достатньо): заявив, що законопроект було внесено до ВР без обрахунків його впливу на економіку з боку міністерства.

Отже, в результаті винними у поданні 1210 виявиться ота покоївка чи фотограф, а всі інші просто «не знали»? Але в будь-якому випадку, 10 жовтня стало знаковим днем: днем перших масових протестів «простих виборців» (а не патріотичного активу, який збирався на Майдані 6 жовтня) проти тієї влади, котру вони ж обрали (результати «СН» і мажоритарників від неї по Криворіжчині – на рівні 50-53%)".

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...