Хіти тижня. Монета за $300: В Україні унікальні 25 копійок можна продати за великі гроші (фото)

Монету номіналом у 25 копійок можна продати за великі гроші, проте вона повинна мати унікальні особливості. На одному з онлайн-аукціонів вже з'явився такий лот, який продавець оцінив майже в 300 доларів (близько 8 тисяч гривень). Унікальну монету показали на сайті аукціонуviolity, передають Патріоти України.

25 копійок, випущені в 1992 році, мають гладкий гурт. Внаслідок цієї особливості монета й отримала таку високу ціну. Продавець зазначає, що його лот не є підробкою, бо він сам раніше купував цю монету на одному з аукціонів.

Унікальна монета важить 31 грам, продавець сфотографував її з усіх боків. Навіть по знімках можна зрозуміти, що ці 25 копійок дійсно відрізняються від інших. Плоский гурт (ребро - УНІАН) надає монеті зовсім інший вигляд, проте не кожен зможе помітити цю особливість, якщо буде тримати в руках жменю дріб'язку.

Нумізмати активно стежать за лотом і роблять ставки. Багато з них готові віддати чималі гроші не тільки заради того, щоб поповнити свою колекцію унікальним екземпляром. Вся річ у тому, що з роками вартість рідкісних монет тільки збільшується, тому подібні покупки багато розцінюють як довгострокове вкладення.

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...