Хіти тижня. Може бути без керма і педалей: Ілон Маск шокував конструкцією та ціною бюджетної версії Tesla

З'явилися нові подробиці щодо бюджетного електрокара Tesla, повідомляють Патріоти України з посиланням на Electrek. Так, голова компанії Ілон Маск обіцяв запустити виробництво цієї нової моделі, яка за чутками коштуватиме 25 тисяч доларів, в 2023 році - її перший екземпляр вже зібрано. Вона буде продаватися в усьому світі.

Також Маск спростував чутки щодо майбутньої назви новинки. Планувалося, що цей електромобіль отримає індекс "Model 2", але за словами Маска, модель матиме іншу назву. Крім того, Маск зазначив, що розглядає можливість зробити електрокар без рульового колеса і педалей - щоб він міг пересуватися тільки в режимі автопілота. А ось пакет Full Self-Driving паралельно з удосконаленням буде тільки дорожчати.

Настільки низьку ціну на електрокар Tesla планує забезпечити завдяки використанню інноваційних акумуляторів з новими типами матеріалів, які знизять вартість кіловат-години у виробництві приблизно в два рази. Для порівняння, найдешевша модель Tesla – седан Model 3 сьогодні коштує мінімум 40 тисяч доларів.

Запас ходу порівняно з нинішніми батареями збільшать на 16 відсотків. З таким джерелом живлення новинка проїде без підзарядки від 400 до 560 кілометрів, а європейський варіант може отримати батарею поменше - з запасом ходу близько 250 кілометрів.

В лютому президент Tesla China Том Чжу заявив, що нова модель буде спроєктована, розроблена та побудована в Китаї на заводі автовиробника у Шанхаї.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...