Хіти тижня. Може бути без керма і педалей: Ілон Маск шокував конструкцією та ціною бюджетної версії Tesla

З'явилися нові подробиці щодо бюджетного електрокара Tesla, повідомляють Патріоти України з посиланням на Electrek. Так, голова компанії Ілон Маск обіцяв запустити виробництво цієї нової моделі, яка за чутками коштуватиме 25 тисяч доларів, в 2023 році - її перший екземпляр вже зібрано. Вона буде продаватися в усьому світі.

Також Маск спростував чутки щодо майбутньої назви новинки. Планувалося, що цей електромобіль отримає індекс "Model 2", але за словами Маска, модель матиме іншу назву. Крім того, Маск зазначив, що розглядає можливість зробити електрокар без рульового колеса і педалей - щоб він міг пересуватися тільки в режимі автопілота. А ось пакет Full Self-Driving паралельно з удосконаленням буде тільки дорожчати.

Настільки низьку ціну на електрокар Tesla планує забезпечити завдяки використанню інноваційних акумуляторів з новими типами матеріалів, які знизять вартість кіловат-години у виробництві приблизно в два рази. Для порівняння, найдешевша модель Tesla – седан Model 3 сьогодні коштує мінімум 40 тисяч доларів.

Запас ходу порівняно з нинішніми батареями збільшать на 16 відсотків. З таким джерелом живлення новинка проїде без підзарядки від 400 до 560 кілометрів, а європейський варіант може отримати батарею поменше - з запасом ходу близько 250 кілометрів.

В лютому президент Tesla China Том Чжу заявив, що нова модель буде спроєктована, розроблена та побудована в Китаї на заводі автовиробника у Шанхаї.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...