Хіти тижня. На українців чекає новий курс долара: Аналітики озвучили прогноз

Курс долара в Україні

Курс долара в Україні найближчого тижня, починаючи з 19 серпня, зафіксується у межах 25,5 грн/$. Про це заявив аналітик Вадим Іосуб. За його розрахунками, курс гривні щодо долара буде стабільним.

"Після чергового нещодавнього зниження курсу він знайшов свою тимчасову рівновагу у середині коридору 25,0-25,5 грн/$. Найближчого тижня ми очікуємо, що курс сильно не зміниться і залишиться поблизу поточних значень. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 25,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 25,2/25,5 грн/$", – каже аналітик.

Найближчими днями гривня знову перейде до зміцнення. Такий прогноз озвучив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин. "У найближчій перспективі гривня має шанс на відновлення зростання і повернеться в коридор 25-25,2 грн/$", – прогнозує експерт.

При цьому в Україні курс долара у п'ятницю, 16 серпня, опустився на 4 копійки. Зокрема середній курс гривні щодо американської валюти у продажу був встановлений на рівні 25,43 грн/$, свідчать дані банківських установ. Водночас середній курс продажу євро у банках впав на 12 копійок і склав 28,40 грн/€.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...