Хіти тижня. Нафта "пробила" критичну позначку: Бюджет Росії тріщить по швах

Протягом поточного місяця ціна російської нафти Urals коливається на рівні, який знаходиться нижче вартості, закладеної в бюджеті.

Нафта еталонної марки Brent за останній місяць знизилася на 6,8% і торгується нижче $ 60 за "бочку". У Російській Федерації спостерігаються панічні настрої у зв'язку з тим, що рублева ціна на "чорне золото" обвалилася на 5% нижче рівня, закладеного в російському державному бюджеті на поточний, 2019 рік, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Як випливає з офіційних даних, ціна на нафту марки Brent за останній місяць подешевшала на 6,8% і торгується нижче 60 доларів США за барель. У той же час російський рубль ослаб більше, ніж на на 5%, до 66,5 за один долар. "На відміну від надоптимістичної для російського бюджету ситуації річної давності, рублева ціна нафти опустилася нижче прогнозованої ціни, закладеної в бюджеті, - отже, казна отримає менше надприбутків", - зазначають російські експерти.

За розрахунками одного з видань РФ на основі нафтових котирувань, вже протягом поточного місяця ціна російської нафти Urals коливається на рівні, який знаходиться нижче вартості, закладеної в бюджеті. На думку аналітиків, якщо нафтові котирування впадуть нижче 50 доларів за барель, то в такому випадку залежність російського рубля від ціни на "чорне золото" різко зросте, і врятувати ситуацію не зможе навіть ефект бюджетного правила.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...