Хіти тижня. Найбагатший нафтовий концерн Путіна заявив про "фінансову катастрофу"

Чистий прибуток "Сургутнефтегаза" в 2019 році впав у вісім разів - до 106,16 млрд руб.

Операційний прибуток компанії "Сургутнефтегаз" знизився на 5% - до 393 млрд руб., хоча виручка від реалізації зросла на 1% - до 1,57 трлн рублів, передають Патріоти України.

У березні, коли падіння нафтових цін прискорилося в зв'язку зі зривом продовження угоди ОПЕК +, "Сургутнефтегаз" отримав збиток від продажів в розмірі 12,104 млрд руб. Офіційно ПАТ "Сургутнефтегаз" входить в список найбільших російських нафтових і газодобувних компаній. За оцінкою Forbes, вона ж вважається власником найбільшої серед російських компаній "грошової кубушки". До кінця 2018 року майже 3,1 трлн рублів знаходилося на рахунках і депозитах. До слова, більша частина коштів компанії розміщена в іноземній валюті, що захистить бюджет підприємства від коливань на ринку валют.

На "Сургутнефтегаз" припадає 11% нафтовидобутку і 7% нафтопереробки в Росії. З 1984 року компанією беззмінно керує Володимир Богданов, однак бенефіціари компанії до сих пір невідомі. Здавалося б, така цінна для російського бюджету компанія не повинна тримати в секреті імена своїх власників, але її представники обмежуються заявами, що "акції розподілені між акціонерами, жоден з яких не є кінцевою контролюючою стороною і не робить істотного впливу".

Кілька років тому ЗМІ дізналися про таємне ролі Путіна в найбагатшому нафтовому концерні РФ "Сургутнефтегаз". Виявляється, реальна структура власності прихована під складною мережею з 23 фірм. У 2011 році один критик системи повідомляв про те, ніби господар Кремля володіє рівно однією третиною цієї фірми. Це ніколи не підтверджувалося офіційно, проте непрямим доказом можна вважати те, що саме "Сургутнефтегаз" ніколи не мав проблем з державними установами, в той час як у інших концернів це стало вже звичайною справою.

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...