Хіти тижня. Найбільша нафтова компанія Росії пішла на "дно": Акції "Роснефти" впали на $4 млрд за 4 години

США розглядають можливість покарати «Роснефть» за торгівлю венесуельською нафтою і підтримку режиму Мадуро.

Акції «Роснефти» обвалилися на Московській біржі в п'ятницю, побивши рекорд падіння з квітня 2018 року, передають Патріоти України.

За чотири години торгів капіталізація найбільшої видобувної компанії Росії, на яку припадає кожен другий барель, витягнутий з надр, впала на 255 мільярдів рублів, або 4 млрд доларів. Розпродаж почалася з перших же хвилин торгів і за півгодини впустила котирування на 2,7%. До полудня падіння прискорилося до 4%, а до 14.26 мск досягло 5,2%. В результаті папери "Роснефти" переписали мінімум з початку року - 450,55 рубля за штуку.

«Тиск на «Роснефть» надають ризики введення санкцій з боку США, пояснюють аналітики БКС. Нові заходи проти російської компанії, вже відрізаної від західних технологій і кредитів, можуть бути включені до списку санкційного пакета проти Венесуели, який буде готовий у найближчі 30 днів.
Про те, що США розглядають можливість покарати «Роснефть» за торгівлю венесуельською нафтою і підтримку режиму Мадуро, в середу повідомив ТАСС високопоставлений представник адміністрації Дональда Трампа. У четвер ту ж інформацію підтвердили Bloomberg джерела в Білому домі.
Про санкції проти «Роснефти», яка, за даними Reuters, купує і перепродає в Азію дві третини нафтовидобутку Венесуели, США роздумують з 2018 року. Однак цього раз загрозу ринок сприйняв як ніколи серйозно. Слідом за акціями помітно подешевшали боргові папери «Роснефти»: бонди з погашенням у 2022 році (Роснефть04) до 16.39 мск падають на 1,53%.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...