Хіти тижня. Наймасштабніший проект за всю історію Туреччини: Закінчено техніко-економічне обґрунтування каналу "Стамбул", котрий стане альтернативою перевантаженого Босфору (мапа)

Туреччина прориє другу протоку з Чорного в Мармурове море. Кошторис проекту наразі оцінюється в $50 млрд. Довжина каналу - 45 кілометрів.

Туреччина визначилася з маршрутом наймасштабнішого проекту в сучасній історії країни - канал «Стамбул» (Kanal İstanbul) стане альтернативою перевантаженому протоці Босфор, зазначають Патріоти України.

Міністр транспорту та інфраструктури Туреччини Мехмет Джахіт Турхан сказав: "Ми визначили маршрут прокладки каналу «Стамбул». Як тільки завершимо проектні роботи і планування, почнемо будівництво ".

Також він зазначив, що техніко-економічне обґрунтування проекту було зроблено з урахуванням найдрібніших деталей і ті, хто працює над ним, шанобливо ставляться до критики з боку супротивників будівництва каналу.

Як повідомляють турецькі ЗМІ, канал «Стамбул» - наймасштабніший і амбітний проект в історії сучасної Туреччини, який повинен з'єднати Мармурове і Чорне моря. Протяжність штучного каналу - 45 км. Вартість проекту за попередніми підрахунками складе $50 млрд.

Очікується, що його пропускна спроможність складе 160 суден щодня. На каналі планується побудувати 10 мостів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...