Хіти тижня. Найстрімкіше падіння за останні два роки: Минулої доби стався рекордний обвал рубля

Російський валютний ринок болісно відреагував на новини про те, що країни світу масово закликають своїх громадян виїхати з України та вивозять із Києва дипломатів. У п'ятницю, 11 лютого, рубль вирушив у глибоке піке. Відносно одного американського долара він без затримки проскочив позначки 75, 76 і пробив 77 рублів. Всього за один торговий день російська нацвалюта впала на 3%, втративши 2,58 рубля на кожному доларі. Про це свідчать дані Московської біржі, передають Патріоти України.

На 21:36 (московський час) угоди з розрахунком завтра проходили по 77,58 рубля за долар. Ця цифра стала рекордною з початку лютого. Євро також помітно подорожчало. Євровалюта торгувалася за 88,34 рубля. За день рубль втратив трохи більше 2%.

Такого стрімкого обвалу російського рубля не було від початку пандемії, тобто два роки. Просвіту для позитивної динаміки поки що не видно. Шторм для російської грошової одиниці почався після того, як слідом за рекомендацією Держдепу громадянам США швидше покинути Україну з аналогічним закликом виступила влада Японії, Чорногорії, Південної Кореї, Латвії, Ізраїлю, Норвегії, Євросоюзу та Великобританії.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...