Хіти тижня. Навіщо платити більше? ТОП-5 вживаних смартфонів, які вигідніші за нові (фото, характеристики)

У країні, де народ ще недавно активно скуповував древні іномарки на литовських номерах, розповідати про те, що нові речі кращі за старі, марно. Подивимося, які вживані смартфони можуть стати оптимальною покупкою, повідомляють Патріоти України.

Експерти обрали п’ять смартфонів минулих років, які на вторинному ринку сьогодні коштують оптимальних грошей і пропонують краще співвідношення ціни-якості. У будь-якому разі, вони мають низку переваг перед новими смартфонами за ті ж гроші. Таким чином, якщо ви не проти купівлі уживаних речей, то ви і заощадите і в функціоналі не втратите.

Samsung Galaxy S8/S8+

70009000 грн

Після виходу Samsung Galaxy S10, здавалося б логічніше говорити про придбання уживаного Galaxy S9. Але за співвідношенням ціна-якість вигіднішою покупкою є S8.

В усякому разі, порівняно з нинішніми «середнячками», які коштують стільки ж, S8 має деякі плюси. Серед них — як і раніше дуже актуальна камера і воістину флагманський екран, який анітрохи не застарів і дасть фору тим самим середнячкам.

І річ не тільки в загнутих краях. Просто це дивовижне передання кольору, ідеальний контраст і бездоганно реалізована функція Always on Display, завдяки якій на вимкненому екрані відображається не тільки годинник (як у деяких конкурентів), але також повідомлення і багато іншого, до того ж усе це можна налаштувати під себе.

А ще тут є захист від вологи, якого немає у сучасних конкурентів за ті ж гроші. І іміджева складова у S8, звісно ж, теж на висоті. А у S9 ціна вища, а в усьому іншому він не набагато кращий.

Apple iPhone 8/8+

9 000−14 000 грн

Хтось уже оформив кредит на iPhone XS. Хтось вже став у чергу на продаж нирки, щоб купити iPhone XS Max. Хтось радіє, що в зв’язку з виходом нового покоління знизилися ціни на торішній «ікс» (як часто називають у народі iPhone X), яких ще повно в продажу абсолютно нових. А деякі волають про абсолютну перевагу iPhone XR над усіма переліченими вище айфонами.

Але в матеріалі про старі смартфони нашим героєм з продукції Apple стане iPhone 8. Ціни на такі уживані смартфони опустилися до цілком прийнятних, у порівнянні з цінами на актуальні флагмани Apple.

З погляду дизайну, ви, звісно, залишаєтеся в минулому столітті, оскільки (о боже!) позбуваєтеся вирізу на екрані, який фанати Apple вважають верхом стилю. Ну або єдиним розумним способом збільшити діагональ екрану, не роблячи сам девайс більшим.

Звісно, без модної «моноброви» ви можете трохи випасти із загального тренду (он з вирізом на екрані вже не тільки нові айфони, а й добра половина андроїдів), але зате ви цілком можете справляти враження любителя нев’янучої класики. Запас продуктивності у iPhone 8 ще досить великий. Для потреб звичайного користувача його вистачить позаочі. І камера не така вже й погана.

Xiaomi Mi 6

50008000 грн

Xiaomi Mi6 / Фото: Xiaomi

Народ у нас любить Xiaomi. В принципі, заслужено. Китайська компанія так і не стала «другий Apple», та й не стане ніколи, але зараз не про це. За співвідношенням ціна-якість Xiaomi в лідерах, як серед нових смартфонів, так і серед уживаних.

Взяти, наприклад, Mi 6. Язик не повернеться сказати, що у цієї моделі застарів дизайн, а продуктивності звичайному користувачеві вистачить позаочі. Та й не всякий вимогливий користувач плюватиметься. Для ігор теж згодиться.

Камера, звичайно, тут — не найсильніша сторона. Особливо на тлі нинішніх топових моделей Huawei або Samsung. Але якщо ви — не фанат фотографії і найчастіше використовуєте камеру, щоб фотографувати номер місця на парковці, де залишили машину, то Mi 6 цілком згодиться.

Зате за порівняно невеликі гроші у вас буде симпатичний і все ще цілком сучасний смартфон. Та й застаріє він не скоро. У всякому разі купивши щось «посереднє» за ці ж гроші з нових смартфонів, ви так багато коржиків не отримаєте.

OnePlus 5t

60008000 грн


Світом переможно крокують OnePlus 6 і OnePlus 6T, які, безумовно, стали одними з найкращих моделей минулого року. А недавно презентований OnePlus 7 і зовсім є мало не найкрутішим смартфоном цього року (принаймні поки що). Але якщо хочеться стати володарем просунутого смартфона з відмінними характеристиками за прийнятні гроші, цілком можна придивитися до трохи старішого флагмана OnePlus.

Тим паче, що ціни стали зовсім помірними. За 6000−7000 тис. можна знайти OnePLus 5T у відмінному стані. Найімовірніше, це буде 6/64 ГБ, але якщо трохи додасте, то можете розраховувати і на 8/128 ГБ. Це дуже приємний в усіх сенсах смартфон з відчутним нальотом гіковості.

І він прекрасно справляється із завданням виділити свого власника з натовпу тих, хто купив обридлі «мейзу-сяомі-хуавей».

Moto Z2 Force

60008000 грн

Moto Z2 Force / Фото: Moto

Багато хто вже забув про бренд Motorola, точніше, Moto. А дарма. Непогане залізо, цікавий дизайн і унікальна «фішка» — Plug-in Moto Mods — завдяки всьому цьому можна за досить невеликі гроші отримати цікавий гаджет. І не «як у всіх».

Ось, наприклад, ціни на Z2 Force вже цілком помірні. А у цієї моделі до вищеперелічених додається ще одна «фішка» — екран, що не б'ється. Той, хто хоч раз платить свої кревні за заміну дисплея в сучасних топових смартфонах, розуміє, як це важливо.

І нічого страшного, що більшість Moto на вторинному ринку привезені зі США і «відв'язані» від американських операторів. У Moto цей процес проходить безболісно і відмінностей від оригінальних незалочених смартфонів немає.

Джерело: Новое время

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...