Хіти тижня. Навіть "собачої будки" не залишили: "ПриватБанк" - це була "піраміда... Не знаю, як так можна, коли в банк внесли 155 мільярдів - там навіть не діра в капіталі була, там не було активів", - Гонтарева

Всі транші рефінансування для порятунку Приватбанку від НБУ зникли безслідно. Тепер Коломойський хоче, щоб йому повернули банк, в котрий держава влила 155 млрд, рятуючи фінансовий сектор України від колапсу, а 20 млн. громадян - від втрати заощаджень.

Валерія Гонтарева. Фото: liga.net.

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що напередодні націоналізації "Приватбанку" в ньому не було жодних активів. Про це вона розповіла в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Я - банкір, який працює за Базельськими принципами, який для всіх банків робив однаковий стрес-тест, однакові критерії, всіх однаково змушував докапіталізувати їхні структури. Програма рекапіталізації була однаковою для всіх, підкреслюю", - заявила Гонтарева, відповідаючи на запитання, чи намагалися колишні власники з нею домовитися ще на етапі націоналізації Привату.

"Я не знаю, як так можна, коли в банк внесли 155 мільярдів - там навіть не діра в капіталі була, там не було активів. Пам'ятаєте він казав, що Порошенко хотів відібрати у нього "1+1"? Після цього виходить Ткаченко і каже, що каналу "1+1" ніколи не було в заставі "Приватбанку". Так ось, в цьому банку не те що "1+1" не було, там навіть елементарно жодної заправної станції не було! Не було активів взагалі. Це була "піраміда". А тепер у новому інтерв'ю він уже розповідає, що Гонтарева - месія, яка увійшла в змову з американцями і вирішила вбити олігархів", - розповіла ексглава НБУ.

Вона зазначила, що скасувати націоналізацію просто. "Достатньо рішення суду. А наші суди ви знаєте. Якщо Коломойський ухвалював три рішення в один день ще до першого туру виборів - про націоналізацію, персональні гарантії та пов'язаних осіб, то що йому заважає отримати інші рішення суду, такі ж "липові"? Якщо націоналізація визнається рішенням суду недійсною, робиться реституція, тобто держава забирає 155 мільярдів, і на цьому місці утворюється діра. Нацбанк же не може нічого націоналізувати, Нацбанк може тільки визнати банк неплатоспроможним. Тому є два варіанти: для великих системних банків - звертатися до Мінфіну за націоналізацією, для несистемних - звертатися до Фонду гарантування вкладів. Рожкова сказала ще пів року тому в інтерв'ю, що Нацбанк звертатиметься за повторною націоналізацією. Питання тепер до Мінфіну, чи погодиться він на повторну націоналізацію", - резюмувала Гонтарева.

Джерело: LB.ua

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...