Хіти тижня. НБУ може "зіграти" в ревальвацію: Аналітики дали прогноз по курсу долара в Україні на літо

До кінця року долар протримається в курсовому значенні 27 грн +/- 50 коп, за умови що НБУ не стане зміцнювати курс до 25 UAH/USD на літо і осінь, як це було в минулому році. Таку думку висловив в інтерв'ю "Мінфіну" викладач макроекономіки "Бізнес-школи MIM-Київ", головний економіст Ukraine Economic Outlook Михайло Кухар, передають Патріоти України.

"Сподіваюся, до цього не дійде. Помилки минулого року, коли таким чином придушили експортне і промислове виробництво на 7-10%, сподіваюся, будуть враховані", - зазначив економіст.

На його думку, серйозного курсового ризику в цьому році немає. Кухар не згоден з прогнозом Мінекономіки, згідно з яким середній курс на рік складе 29,5 грн/$, а до кінця року 31,5 грн/$.

"Думаю, що рік ми закінчимо в курсовому значенні 27 грн +/- 50 коп. Хоча, знаючи тягу НБУ до інфляційного таргетування, не виключено, що з нами зіграють в торішню ревальвацію і зміцнять курс до 25 грн/$ на літо і осінь" , - заявив він і додав, що графік платіжного балансу дозволяє це зробити.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...