Хіти тижня. "Не замінить Україну": У Росії несподівано визнали провал газопроводу Путіна

Газопровід "Північний потік-2", за допомогою якого Росія планує постачати газ у Європу в обхід України, не зможе замінити транзит через українську територію, повідомляють Патріоти України.

"Математика показує, що Nord Stream 2 не зможе замінити транзит через Україну", — повідомив представник акціонерного товариства Nord Stream 2 Йенс Мюллер.

За його словами, новий російський газопровід є лише додатковою інфраструктурою. Водночас Мюллер відмовився оцінювати стан української інфраструктури. "Це не наше завдання оцінювати стан інфраструктури в Україні", — зазначив він.

Газопровід "Північний потік-2" пройде Балтійським морем, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами у Європі. Його протяжність становитиме понад 1,2 тис. км, пропускна спроможність — 55 млрд куб. м газу на рік. Дві гілки газопроводу мають бути побудовані до кінця 2019 року.

"Північний потік-2" піде в обхід транзитних держав — України, Білорусі, Польщі та інших східноєвропейських країн — через виняткові економічні зони й територіальні води Росії, Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Проект оцінюють у 9,5 мільярда євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 мільйонів євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів — 4,75 мільярда євро.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...