Хіти тижня. Несподівано: Росія і Саудівська Аравія "зарили сокиру" нафтової війни

Сумарне скорочення обсягів видобутку нафти країнами ОПЕК і Росії може скласти 20 мільйонів барелів на добу.

"Нафтова війна" Москви з Ер-Ріядом схоже підходить до свого завершення. Росія і Саудівська Аравія все-таки змогли прийти до нової угоди. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією двох джерел, скорочення видобутку нафти досягне 20 мільйонів барелів на добу. У зв'язку з цим, під час зустрічі, ціни на нафту знову підскочили. US West Texas Intermediate підскочив на 12% до 28,36 доларів за барель. Що стосується Brent, то цей сорт виріс в ціні на 2,5% до 33,66 доларів за барель.

Переговори 9 квітня проходили в режимі відеоконференції. Джерело агентства в російській делегації заявило, що вдалося знайти спільне рішення.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...