Хіти тижня. Обіцянки-цяцянки? На українців чекає різке підвищення ціни на газ, озвучено нові тарифи

У листопаді поточного року ціни на газ для українців виростуть, оскільки облгази встановили нові тарифи за транспортування блакитного палива, передають Патріоти України.

Уточнюється, що тарифи в різних областях подорожчають по-різному, а в деяких регіонах вартість перекачування газу виросте вчетверо.

"У Києві зростання буде на 15%, а є міста, де в 3,5 рази. Наприклад, у Гадячі", – розповіла координатор житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі "Опора" Тетяна Бойко.
Для жителів Вінниці ціна підскочить втричі. Журналісти підрахували, що якщо сім'я живе в приватному будинку і за сезон спалює дві тисячі кубів газу, то транзит кожного подорожчає на дві гривні: з 60 копійок до 2,5 грн за куб. За сезон сім'я заплатить на 4 тисячі гривень більше.

На Закарпатті тариф підвищили на гривню. Таким чином за дві тисячі кубів сім'я, як сказано в матеріалі, заплатить на дві тисячі гривень більше.

Найменше подорожчання відчують у Кременчуці. Там тариф підскочив усього на 11 копійок. За прогнозами заступника начальника Департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексія Хабатюка, взимку однозначно ціна буде рухатися вгору через зростання попиту в Євросоюзі.

Джерело: ТСН.ua

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...