Хіти тижня. Олігарх вже готується: Команда Зеленського планує важкий удар по бізнесу Ахметова

За інформацією джерел на фінансових ринках, компанія ДТЕК збирається випустити єврооблігації на суму 350 мільйонів доларів.

Ринат Ахметов. Фото: РБК.

Український олігарх Ринат Ахметов готується терміново реалізувати план захисту власної бізнес-імперії за допомогою іноземних інвесторів. Колишній депутат Сергій Лещенко у своєму телеграм-каналі розповів про екстрену реакцію Ахметова на рішення команди Володимира Зеленського змінити правила на ринку сонячної енергетики. Нова влада збираються зменшити прибутки власників найбільших станцій, передають Патріоти України.

За інформацією джерел на фінансових ринках, компанія ДТЕК Ахметова збирається випустити єврооблігації на суму 350 мільйонів доларів. Продаючи такі облігації, ДТЕК переслідує відразу кілька цілей. "Перша - захиститися іноземними інвесторами від зниження зеленого тарифу, яке зараз активно обговорюється. Адже зелений тариф в Україні становить 0,15 євро за Квт-год, це найвищий "зелений" тариф в світі і в 2-3 рази вище, ніж в Європі. Друга - залучити гроші, щоб максимально побудувати або скупити нові електростанції, поки діє цей супервисокий «зелений» тариф. Третя - вибудувати захист в кримінальній справі по Роттердам +. Уже шести особам там винесені підозри, а збитки українським споживачам пораховані на рівні 19 млрд. гривень. Щоб уникнути варіантів, коли держава буде компенсувати збитки через конфіскацію активів, Ахметов зможе використовувати іноземних інвесторів, як щит, яким будуть захищатися в уже початих кримінальних процесах.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...