Хіти тижня. Остання надія скреп гасне: Погрози США викликали страх у німецьких партнерів "Північного потоку-2"

Санкційні погрози США керівникам німецького порту Мукран змусили німецьких партнерів "Газпрому" засумніватися в завершенні російського газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляється в сюжеті німецького телеканалу ZDF, передають Патріоти України.

Відзначається, що порт, який потрапив під погрози Вашингтона, грає найважливішу роль в будівництві газопроводу в обхід України.

"Те, що відбувається, викликало занепокоєння у компанії Uniper, що займається в Німеччині поставками електроенергії. Вона бере участь у фінансуванні будівництва газопроводу і не виключає, що проєкт може зірватися", – зазначає телеканал.

У порту Мукран на узбережжі острова Рюген зберігаються тисячі труб для будівництва газопроводу "Північний потік-2". Звідси відпливали трубоукладальні судна, поки перші санкції США не зупинили їх у грудні 2019 року. "Через трубопровід Німеччина потрапляє в дуже велику залежність від Росії",так Вашингтон обґрунтовує свою вимогу зупинити будівництво.

Відзначається, що три сенатора США безпосередньо звернулися до керівників порту, написавши їм листа. У ньому вони погрожують жорсткими санкціями їм самим, іншим працівникам порту, а також усім акціонерам. Маленьке прибережне місто Засніц – головний акціонер порту. Бургомістр Франк Крахт вважає ці нападки необгрунтованими.

"Справа в тому, що ми тут на острові Рюген звісно ж живемо не тільки за рахунок готелів та гастрономії. Ми постійно створюємо нові робочі місця, щоб люди, які тут знаходяться, могли жити, працювати і заробляти гроші", – заявив Крахт.

Постачальник електричної енергії Uniper бере участь у фінансуванні трубопроводу. Компанія не виключає, що проєкт "Північний проект – 2" може зірватися.

Таким чином, зазначає телеканал, через санкційні загрози США і занепокоєння партнерів проєкту, керівництво Nord Stream AG опинилося під тиском.

Директор Nord Stream AG Маттіас Варніг заявив, що компанії доведеться протистояти цим викликам. Після екстрених переговорів у державній канцелярії міста Шверін він більше нічого не захотів говорити. Федеральна земля Мекленбург-Передня Померанія також має 10% частку у порту.

При цьому прем'єр-міністр Мекленбурга-Передньої Померанії Мануела Швезіг висловився з приводу погроз США ще більш жорстко.

"Очевидно, що у погроз на адресу порту Мукран немає жодних правових підстав. Тому ми встаємо на захист нашого порту Мукран. У США просто немає жодних прав втручатися в ці справи", – заявив він.

Телеканал підкреслив, що тижнями російське трубоукладальне судно стоїть на якорі в порту Мукран. Воно повинно завершити будівництво останніх 150 кілометрів трубопроводу через Балтійське море.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...