Хіти тижня. Останній шанс придбати дешеві долари та євро: Фінансисти дали прогноз щодо курсу валют на наступний тиждень

Курс долара в Україні після пом'якшення карантину буде залишатися стабільним весь наступний тиждень. На цьому сходяться більшість експертів, зазначають Патріоти України.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін, керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин і президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко поділилися своїми прогнозами, передає "Сьогодні".

"І фінансові аналітики, і підприємці чекали більшого ослаблення карантину, насамперед - змін у роботі пасажирського транспорту, але цього не сталося. Немає транспорту - немає клієнтів, покупців. А товарів і так достатньо, у тому числі критичного імпорту, такого як паливо. Тому на наступному неповному робочому тижні стабільність на міжбанківському ринку навряд чи буде порушена", - прокоментував Олександр Охріменко.

Олег Пендзін дотримується схожої думки: "Якісь значні зміни курсу можливі тільки після повної відміни карантину, яку уряд має намір розпочати з 22 травня, тому я не чекаю змін курсу на наступному тижні", - зазначив експерт.

Андрій Шевчишин, навпаки, очікує невеликих змін вже після свят. Це пов'язано з тим, що значна частина бізнесу отримає з 11 травня можливість працювати.

Також експерти зазначили, що на наступному тижні залишається останній сприятливий шанс для придбання валюти як засобу накопичення. "У бізнесу зберігається відкладений попит на валюту, який в повній мірі почне реалізовуватися, як тільки країна стане по-справжньому виходити з карантину. Наприклад, відкриється туристичний сезон за кордон і відразу зросте попит на валюту. Банки тут же піднімуть курс", - повідомив Пендзин.

Нагадаємо, Національний банк України протягом тижня 4-8 травня 2020 року купив на міжбанківському валютному ринку 199,1 млн доларів і не проводив інтервенцій з продажу валюти. Таким чином, чиста купівля зросла у 1,7 рази порівняно з 115,5 млн доларів тижнем раніше.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...