Хіти тижня. От таке "Велике літакобудівництво": Перу вже штрафує ДП "Антонов" на $64 000 000 (!) через зрив постачання Ан-178

Влада Перу почала процес накладення штрафних санкцій за зрив термінів поставки Україною транспортного літака Ан-178. Про це повідомляє іспанське видання Infodefensa, зазначають Патріоти України.

“Перу попереджає Україну про ймовірний штраф у 64 мільйони доларів через затримку постачання Ан-178”,- йдеться в повідомленні.

У виданні розповіли, що контракт на передачу перуанської поліції літака був укладений ще в 2019 році. Українська сторона, в рамках контракту, зобов’язалася поставити літак не пізніше 23 жовтня 2021 року. Однак у жовтні цього року перуанській делегації представили лише частково зібраний двигун. В даний час, повідомляє ЗМІ, літак побудований лише на 65%.

Згідно з умовами контракту, Ліма зобов’язала Київ виплатити по п’ять тисяч доларів штрафу за перші два місяці прострочення.

Відзначається, що наступні три місяці, у разі невиконання умов контракту, обійдуться українській стороні вже в 35 тисяч доларів кожен, в той час як далі неустойка досягне позначки в 70 тисяч доларів за кожен місяць, а через рік Перу зможе розірвати договір. За інформацією влади Перу, загальна сума збитку через зрив домовленостей складе 64 млн доларів.

Процес нарахування штрафів, як стверджується, почався 24 жовтня.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...