Хіти тижня. Оце так поворот! Монета номіналом 5 гривень із бракованим гетьманом продається на аукціоні за ціною столичної однокімнатної квартири

На одному з нумізматських аукціонів виставлено на продаж монету номіналом 5 гривень. Власник хоче за неї 860 тисяч гривень. За такі гроші можна купити у Києві (не на Печерську, звісно) однокімнатну квартиру. Така ціна обумовлена однією особливістю цієї монети, передають Патріоти України.

Дорого можна продати не тільки старовинні монети з позеленілими ликами правителів, що пролежали в землі не одне століття. Серед нумізматів цінуються і сучасні монети, окремим з яких немає і десяти років. Цінність монети – в її рідкісності.

Зазвичай рідкісні монети, виготовлені з яким-небудь виробничим дефектом, коли щось у процесі карбування пішло не так. Брак був вчасно помічений та виправлений. Однак кілька бракованих монет все ж таки встигли вийти за межі монетного двору. Ось за ними і полюють нумізмати.Монета, яку пропонують у цьому лоті, має номінал 5 гривень, про що повідомляє напис на її аверсі. На реверсі, як і належить – портрет гетьмана Богдана Хмельницького. Однак у цієї монети є одна відмінна риса.

"Якщо перевернути монету Богдан Хмельницький догори ногами", - зазначає її власник в описі до свого лоту. І хоча на монеті викарбувано лише голову знаменитого гетьмана, де в нього мають бути "ноги", неважко уявити.

Загалом, за такого гетьмана, якого викарбували "догори ногами" власник хоче суму, приблизно еквівалентну 32,5 тисячі доларів. За такі гроші можна в Києві купити цілком пристойну однокімнатну квартиру. Щоправда, не в престижному мікрорайоні, але все ж таки. А в провінційних містах рівня невеликого обласного центру можна придбати і дво- та навіть і трикімнатне житло.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...