Хіти тижня. Оце так поворот! У США хочуть ввести нові долари без банкнот: Що це означає

Представник Федеральної резервної системи Лаель Брейнард розповів про причини "невідкладності питання" щодо розробки цифрової валюти центрального банку США. Вона зазначає, що інші країни, наприклад, Китай, уже просунулися вперед зі своєю власною валютою Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

"Долар дуже домінує в міжнародних платежах. І чому якщо в інших є великі юрисдикції у світі з цифровою валютою, пропозицією CBDC (цифрова валюта центрального банку), а в США її немає, я цього не розумію. Для мене це просто не схоже на стійке майбутнє", – заявив Брейнард.

Представники ФРС занурюються у сферу цифрових платежів, збираючи відгуки громадськості про потенційні витрати та вигоди, а також міркування щодо дизайну з метою публікації документа для обговорення на початку наступного місяця.

Раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах 650 банків незабаром зможуть пропонувати покупки біткоїну приблизно 24 мільйонам клієнтів. У межах угоди між гігантом корпоративних платежів NCR і фірмою з управління цифровими активами NYDIG місцеві банки та кредитні спілки зможуть пропонувати своїм клієнтам криптовалюту.

Надаючи клієнтам можливість купувати біткоїни в межах своїх наявних рахунків, фінансові установи є частиною зростальної хвилі тих компаній, які безпосередньо конкурують із криптобіржами.

Зазначимо, що відтоді, як у середині квітня головна цифрова валюта досягла рекордного рівня майже у $65 тисяч, її ціна падала більш ніж на 50%. Вартість криптовалюти не залежить від економічних чинників. Біткоїн може дешевшати або дорожчати на тлі заяв великих компаній, оцінок регуляторів різних країн. Вірогідно передбачити майбутній прогноз вартості криптовалюти вкрай складно.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...