Хіти тижня. "Пенсійний фонд мене добиває": Хворій українці, що виїхала до Іспанії, відмовили у виплаті пенсії, заробленої на батьківщині

Пенсія, зароблена в Україні, стала недоступною для українки, яка зараз проживає в Іспанії. Крім того, ПФУ перешкоджає жінці також в отриманні іспанської пенсії. Недавно вона зуміла перемогти смертельно небезпечну недугу, але схоже, що українська бюрократія її, таки, доб'є, передають Патріоти України.

Така скарга на дії Пенсійного фонду Україні з'явилась у Facebook-акаунті цієї установи. На перепони з боку ПФУ поскаржилась українка, яка зараз проживає в Іспанії.

Жінка на ім'я Irina Bas пише в коментарі до однієї з публікацій ПФУ, що Пенсійний фонд перестав їй виплачувати зароблену нею пенсію із червня 2020 року. А ще з березня 2020 ПФУ перешкоджає їй в одержанні іспанської пенсії.

Жінка неодноразово телефонувала до цієї установи, відправляла туди листи і факси. Та жодного разу вона не отримала на свої звернення ніякої відповіді. ПФУ ігнорує її звернення у будь-якому прояві. Не маючи змоги домогтися виплати пенсії, вона направила скарги до самого ПФУ, а також у прокуратуру, президенту України та в НАБУ. Але поки ніякого результату немає.

"Я перемогла рак в останній стадії, але Пенсійний фонд мене добиває.
Хто відповість за півтора року мого життя в стресі і без грошей? у мене немає мети покарати, я просто хочу, нарешті, отримати свої пенсії, українську та іспанську", - у відчаї пише емігрантка.

Із Пенсійного фонду відреагували на крик душі колишньої співвітчизниці. Звідти відписали, що їй слід звернутися до місцевих пенсійних органів в Іспанії щодо забезпечення їй переказу пенсії, яку вона заробила в Україні.

"В заяві слід вказати назву органу Пенсійного фонду в Україні, в якому Ви перебували на обліку перед від'їздом за кордон. Ця заява разом з копією паспорта та документами, які підтверджують вашу реєстрацію за новим місцем проживання, надсилається до Пенсійного фонду України (01601, м.Київ, вул. Бастіонна, 9), який приймає рішення щодо переказування Вам пенсії за кордон", - розтлумачила їй прес-служба ПФУ.

Водночас жінці нагадали: вона щороку має спеціальною довідкою підтверджувати, що вона ще жива і, відповідно, потребує виплат з України.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...