Хіти тижня. "Північний потік-2": У "Нафтогазі" пояснили масштаб удару по "газопроводу Путіна" (відео)

Судно для укладання труб, необхідне для завершення газопроводу "Північний потік-2" в обхід України, Росія зможе побудувати не раніше, ніж через 4 роки.

Але і тоді вона не зможе ним скористатися. Про це заявив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв в інтерв'ю, яке опубліковано на Youtube-каналі компанії, передають Патріоти України.

"Я процитую керівника Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ. Він сказав, що Росії для того, щоб створити судно, яке зможе прокласти цей газопровід, потрібно 4 роки", – сказав Коболєв.

При цьому, за його словами, є ще одне "але": щоб судно змогло працювати в територіальних водах Данії, воно повинно мати страховку. "А страхові компанії дуже чутливі до будь-яких американських санкцій. Тому, крім судна РФ, потрібно буде вирішити ще кілька проблем. І за оцінками американських експертів, навряд чи це можливо найближчим часом", – сказав Коболєв.

Такі ж проблеми, за словами Коболєва, Росія має і з іншими суднами, які теоретично вона може дообладнати для укладання труб у морі.

Він додав, що "Північний потік-2" з точки зору комерції та економіки Росії ніколи не був потрібен. "Це політика. Це спроба знекровити українську економіку. Це елемент гібридної війни проти нас", – пояснив Коболєв.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...