Хіти тижня. По кишені буде не всім: В Україні дорожчає алкоголь - за горілку і пиво доведеться платити більше

В Україні очікується подорожчання шампанського. Це пов'язано з ростом акцизу на алкоголь. Крім ігристого найбільше в ціні додадуть міцні напої, передають Патріоти України.

Міцне пиво подорожчає на дві гривні. Мінімальна ціна півлітра горілки - 98 гривень. За рахунок зростання акцизів влада латає дірку в бюджеті, йдеться в матеріалі ТСН. Найбільше відчують подорожчання ті, хто купував найдешевший алкоголь, вважають експерти.

"Мінімальна ціна спрямована скоріше для покупців, тому що вона говорить про те, що ця продукція легальна, якщо виробник не платить податки, що становлять десь 40 грн в пляшці горілки-це означає, що продукція нелегальна", — пояснює виконавчий директор Асоціації Укрводка Аліна Шолохман.

А ось для цінителів вина, на відміну від шанувальників міцних напоїв – є хороші новини – тут акциз скасовується взагалі. Вино не подешевшає, але, принаймні, не повинно і подорожчати.

Разом з тим вітчизняні винороби скаржаться: статистика збільшення споживання вина зростає виключно за рахунок імпорту, тому що ввізне мито на алкоголь скасовано. А ось споживання горілки в Україні, за офіційними даними, за останні 5 років скоротилося майже на третину. Виробники нарікають, що половина міцного ринку – в тіні.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...