Хіти тижня. Подарунок від Зе для "скреп"? Україна вперше за чотири роки відновила імпорт російського бензину

Україна вперше за чотири роки відновила імпорт російського бензину

"Західна нафтогазова компанія" і "Євростандарт" в кінці квітня відновили імпортні поставки автомобільних бензинів з Росії. В останній раз поставки здійснювалися у 2016 році. Про це повідомили у "Консалтинговій групі А-95" з посиланням на дані власного дослідження, передають Патріоти України.

Бензин марки А-92 поступив в Україну залізницею з Московського НПЗ компанії "Газпром нєфть". В кінці квітня – початку травня ЗНГК оформила імпорт близько 400 тонн бензину, "Євростандарт" – 115 тонн.

4 травня ЗНГК почала пропонувати А-92 Московського НПЗ в дрібнооптовому сегменті з нафтобази у Василькові (Київська обл.). Останній раз поставки бензинів з Росії в Україну залізницею здійснювалися у 2016 році. Тоді за підсумком року було поставлено близько 22 тис тонн (трохи більше 1% від балансу ринку).

Того року практично всі поставки здійснювалися з Орської НПЗ компанії "Орскнєфтєоргсінтез", що входить в групу "Сафмар" Михайла Гуцерієва. Найбільшими імпортерами тоді виступали також ЗНГК і "Євростандарт".

Разом з автомобільним бензином "Євростандарт" і ЗНГК з кінця квітня почали імпортувати дизельне паливо виробництва Московського НПЗ "Газпром нєфті". Після 2016 року поставки дизпалива з Московського НПЗ в Україні не фіксувалися.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...