Хіти тижня. Подорожчання в Україні неминуче: Туреччина заборонила вивезення важливого продукту з країни

На обмеженні експорту наполягали місцеві виробники.

Міністерство торгівлі Туреччини на тлі ажіотажу через спалах коронавірусу ввело заборону на експорт лимонів з країни, який буде діяти до 31 серпня 2020 року. Виробники та експортери, які бажають поставити лимони на експорт, повинні в обов'язковому порядку отримати ліцензію в Міністерстві сільського та лісового господарства Туреччини, повідомляють Патріоти України із посиланням на агентство "Анадолу"

При цьому, декларації на експорт лимона, затверджені до даного рішення, залишаються в силі. На обмеженні експорту наполягали місцеві виробники. Туреччина щорічно експортує 150-200 тис. тонн лимонів, повідомляв раніше член галузевої ради Асоціації експортерів Туреччини Алі Каваку. На цей рік він прогнозував скорочення експорту, бо урожай лимонів був дещо нижчим.

Підкреслимо, що у різних країнах світу продаж лимонів і ціни на них різко зросли на тлі чуток про їх нібито цілющі властивості проти коронавірусу в поєднанні з імбиром.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...