Хіти тижня. "Похитнути" гривню можуть чотири фактори: Експерти дали прогноз по курсу долара на літо-осінь

У даний час гривня демонструє стабільне зміцнення, аналітики дали прогноз для курсу долара в Україні в найближчий місяць і на осінь, передають Патріоти України.

На думку головного економіста Офісу ефективного регулювання BRDO Юлії Корнєєвой найближчим часом гривня залишиться стабільною.

"У найближчі місяць-півтора в Україні не очікується стрімких курсових коливань. Літній період на валютному ринку також гривня повинна пройти без потрясінь. За умови, що вартість нафти і газу не буде демонструвати стрімке висхідний тренд, доларове вираз значної частини українського імпорту, а на енергетичний імпорт припадає близько 20%, буде значно менше аналогічних показників 2019 року, що сприятиме поліпшенню платіжного балансу", - уточнила експерт.

При цьому, існують чинники, які можуть викликати значні коливання на ринку валют вже ближче до осені 2020 року.

"У той же час, очікуване зменшення надходжень від транзиту газу, зниження валютних надходжень від грошових переказів трудових мігрантів, негативна кон'юнктура на сировинних ринках для основних експортних позицій України на тлі поширення COVID-19 і розгортання кризи, зниження потоків капіталу на ринки, що розвиваються обумовлено прогнозованою рецесією світової економіки, обмежувати можливості уряду залучати кошти на зовнішніх ринках, необхідні для покриття виплат за державним боргом, що в цілому буде створювати додаткові ризики, наслідки яких на динаміці курсу гривні особливо відчутні будуть восени", - додала Корнєєва.

На думку ж фінансового експерта, фундатора фінансово-аналітичного центру "Трансформація" Галини Хейло, на курс валют можуть вплинути новини, які Україна отримає від МВФ.

"На мою думку, курс валют навряд чи буде мати серйозні зміни протягом найближчих тижнів. Коливання можуть викликати новини, які ми отримаємо від МВФ. І від цих новин буде залежати курс, чи піде він вгору або вниз", - зазначила вона.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...