Хіти тижня. "Покращення" у дії: У Києві на ринку продають сало за "шаленою" ціною - такого ще не було ніколи

Ціна на сало в Україні останнім часом зросла до 350 гривень за кілограм. Але тенденція подорожчання триває. На одному з київських ринків продукт продають вже по 500 гривень за кілограм. Про це повідомив Роман Горяйнов на своїй Facebook-сторінці, зазначають Патріоти України.

У Києві помітили сало за рекордною ціною

"Пробігав повз ринок, здивували продавці м'ясного відділу вартістю сала. Рука цієї симпатичної жінки демонструє найдешевший продукт по 200 грн, є по 300 та 350, що ближче до продавщиці – 500. Сало по 19$ за кіло, це вражає", - описав ситуацію на ринку Роман.

Судячи з усього, така ціна стоїть за генеральське сало. За словами експертів, воно найдорожче, бо такі породи свиней в Україні вже перестали вирощувати. З такої тварини можна отримати всього 1-2 кілограми генеральського сала. Звідси і така ціна. У коментарях автор поста додав, що таким салом торгують на Житньому ринку на Подолі.

Така ціна не скрізь

Відзначимо, що така ціна на свинину не скрізь в Україні. Наприклад, у Вінницькій області можна купити сало і по 140 гривень за кілограм. У мережі люди дивуються, чому свинина коштує 120-140 гривень за кілограм, а сало без м'яса має космічну ціну.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...