Хіти тижня. Полегшення не буде: Українцям пояснили, чому соняшникова олія після збору нового врожаю подорожчає

В Україні фіксується дефіцит соняшника нового врожаю, що призвело до підвищення цін для переробників. В таких умовах виробники можуть підняти вартість соняшникової олії,, передають Патріоти України.

Українські аграрії з великим запізненням приступили до збору нового врожаю соняшнику, оскільки через тривалу холодну весну дозрівання наступило значно пізніше звичайного.

Крім того, в деяких областях погіршення погодний умов змусило фермерів призупинити збиральну кампанію. У ситуації, що склалася, як розповіли в прес-службі групи компаній GR Agro, на внутрішньому ринку для переробників і трейдингових компаній утворився дефіцит соняшнику, а значить, почали зростати ціни.

Вартість сировини вже коливається в діапазоні 18 300-18 700 гривень за тонну FCA і 18 700 - 19 500 гривень за тонну з урахуванням доставки.У той же час, великої активності на ринку не спостерігається. Переробники не поспішають купувати олійні, а аграрії все частіше замовляють послугу "Безкоштовного зберігання". Крім того, соняшник продовжує дорожчати через планомірного підвищення вартості кінцевого продукту - соняшникової олії.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...