Хіти тижня. Прожитковий мінімум в Україні порівняли з цифрами в інших країнах - різниця вражає (відео)

В Україні прожитковий мінімум (2 118 гривень) встановлено на неймовірно низькому рівні, якщо порівнювати його розмір з іншими європейськими державами. Про це йдеться в сюжеті "Апостроф TV", передають Патріоти України.

Наприклад, у Франції та Німеччині прожитковий мінімум в перекладі на гривні становить 50 тисяч гривень, а в Польщі - майже 16 800 гривень.

Для порівняння, в Росії прожитковий мінімум встановлений на позначці в 4 000 гривень, а в Білорусі - 2 800 гривень.

Як заявив в ефірі телеканалу експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський, у всіх країнах по-різному визначають розмір прожиткового мінімуму.

"Береться весь перелік товарів і послуг, визначається їх ціна. Потім виходить сума споживчого кошика прожиткового мінімуму. Уже доходило до анекдоту, що у нас в перелік входили гумові калоші. У європейських країнах же враховується навіть вартість мобільного зв'язку, а в США враховують той факт, що раз в п'ять років людина повинна змінювати машину", - сказав він.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...