Хіти тижня. "Рожденный ползать...": ​Авіавиробництво на Росії досягло нового дна, - ЗМІ (фото)

Виробництво вертольотів в РФ падає слідом за обсягами випуску російських літаків.

Про це йдеться в матеріалі видання Enigma, передають Патріоти України.

"Причини багато в чому схожі з літакобудуванням. Це - завершення масштабної програми переозброєння армії на період 2012-2020 років і більш істотне відставання в області дослідно-конструкторських робіт, проектування нової техніки в порівнянні з проектуванням літаків", - пише видання.

Падає в Росії виробництво основного російського вертольота Мі-8 (Мі-17). Так, якщо в 2014 році випустили 107 одиниць цієї техніки, то в 2015 році - 77 штук, а в 2018 році - всього 58 штук. Дана модель закуповується в основному для потреб російської армії, інші країни віддають перевагу більш сучасній техніці.

До сих пір не створена і потенційна заміна Мі-8 - вертоліт Мі-38. Перспективи його залишаються туманними.

Не запущений в серійне виробництво і вертоліт Ка-62. Причина - іноземні двигуни і велика кількість іноземних комплектуючих, що в умовах санкцій робить машину малоперспективною.

Американські двигуни і велика кількість іноземних комплектуючих - ця проблема стосується також іншого російського вертольота - "Ансат". У минулому році було випущено 12 таких машин. Російський двигун для цього вертольота ВК-800В має туманні перспективи.

Іноземними двигунами комплектуються також легкі вертольоти Ка-226.

"Громадянське вертольотобудування знаходиться в кризі, оскільки так і не змогло знайти ринки збуту для своєї продукції. Багато машин використовують західні комплектуючі, через що їх ціна зростає, а конкурувати з західними вертольотобудівний компаніями можна тільки зниженням ціни і хорошим сервісом, з яким у Росії проблеми", - пише видання.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...