Хіти тижня. "Рожденный ползать...": Росіяни вкрали конструкцію свого нового БПЛА в американців

У серпні міноборони Росії повідомило про перший політ важкого ударно-розвідувального безпілотного літального апарату (БПЛА) С-70 «Охотнік» («Мисливець»).

Проте американські фахівці одразу побачили запозичення конструкції в малопомітного ударного літака F-117 Nighthawk і стелс-дрона RQ-170 Sentinel, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Видання The Drive показало «чарівну» схожість конструкції крил С-70, створеного інженерами КБ «Сухой» та МіГ, і штатівського F-117. Розгадка може бути дуже простою: американські технології потрапили до Ірану в 2011 році, коли країна отримала «родича» F-117 — RQ-170 Sentinel. Далі шлях до російських плагіаторів виявляється цілком ймовірним.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...