Хіти тижня. Розплата за агресію: Найбільший американський банк поставив хрест на російському рублі

Найбільший американський банк JPMorgan закрив всі довгі позиції в російському рублі. Всі позиції за операціями з російським рублем закриті зі збитком, повідомляє Reuters.

Як повідомляє агентство, закриття позицій відбулося на тлі загострення ситуації на українському кордоні та зростання загрози вторгнення РФ в Україну. У JPMorgan підтвердили, що даний цей крок пов'язаний з "високою геополітичною невизначеністю".

"Ми не можемо з високою впевненістю відкидати негативні сценарії. Отже, наші існуючі довгострокові рекомендації стали неспроможними", - йдеться в заяві аналітиків JPMorgan.Станом на 11:28 за Києвом 1 долар коштував більше, ніж 78 російських рублів.

Московська біржа 18 січня 2022 року до закриття торгів зафіксувала падіння індексу на 6,5% до позначки 3328 пунктів. Акції компаній "Газпром", "Сбер" і "Яндекс" впали в середньому на 10%.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...