Хіти тижня. Саудівська Аравія готується нанести вирішальний удар у "нафтовій війні" з РФ

За останні пару тижнів нафтотрейдери не змогли продати європейцям жодного бареля Urals.

Саудівська Аравія готується наростити видобуток нафти і повністю витіснити Росію з ринків Європи. Про це йдеться в статті CNN.Business, передають Патріоти України.

"Нафтова війна", яку почав Кремль, в найближчі тижні досягне свого піку. У квітні Саудівська Аравія нарощує видобуток нафти на 1,5-2 мільйона барелів на день, на які вже оголосила рекордні знижки. Всі ці дешеві барелі хлинуть на світові ринки, витісняючи слабких гравців. Однією з перших постраждає Росія. За найсприятливішого сценарію вартість нафти впаде нижче $ 15 за барель. А японські банкіри взагалі напророкували крах цін на нафту нижче 0.

Надії Кремля на те, що нафтова галузь Саудівської Аварії не витримає таких збитків, не судилося збутися. З 2012 року Ер-Ріяд вклав в стійкість своєї «нафтової» близько $ 35 мільярдів. Зараз саудівці кажуть про готовність утримувати виробничі потужності в 13 мільйонів барелів на день протягом року, з яких 10 мільйонів підуть на експорт.

Завдяки новим технологіям буріння, собівартість видобутку в Саудівській Аравії ще більше знизилася на деяких родовищах, таких як найбільше в світі морське нафтове родовище Шааб. Саудівська нафта зараз є найдешевшою в світі, навіть з урахуванням витрат на видобуток, транспортування і податки. Вона становить $ 9 за барель. А ось собівартість російської марки Urals вдвічі більше - $ 19,2 за барель. Уже зараз нафтова галузь Росії несе катастрофічні втрати. Вона вже втратила ринок Європи і Китаю. За останні пару тижнів нафтотрейдери не змогли продати європейцям жодного бареля Urals. А в середині квітня "нафтову" РФ очікує крах. Слідом за нею покотиться російський рубль і вся економіка країни.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...