Хіти тижня. Що краще не купувати під час карантину: Експерти назвали найнебезпечніші угоди

Під час кризи активізуються шахраї – фінансові піраміди, які обіцяють величезний заробіток, сумнівні фонди.

У розпал карантину через пандеміїю коронавірусу і початку світової економічної кризи аналітики радять скоротити споживання і утриматися від ризикових покупок. Про те, що не можна купувати під час пандемії коронавіруса – читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Крупи і запас продуктів харчування

Грамовий злиток золота коштує 1,8 тис. грн. При цьому за цю ж суму можна купити місячний запас круп, макаронів і туалетного паперу. В умовах ажіотажного попиту найгірший варіант – піддатися паніці і запасатися продуктами першої необхідності.

Долари

Курс долара в Україні зараз дуже завищений. Небо закрили і фізично валюти в країні стало менше (її не доставляють, а самі ми, зрозуміло, долари не друкуємо), в цей же з'явився ажіотажний попит.

Зараз долар продається за 28,2 грн/$, хоча реальна його вартість, за оцінками Мазуренко, максимум 27 грн. І як тільки карантин закінчиться, а економіка почне відновлюватися, валюта знову почне дешевшати і стабілізується біля звичної позначки.

Нерухомість

Будь-які покупки, крім інвестицій, в період кризи – не найкращий варіант. Крім того, в Україні ринок нерухомості прив'язаний до валюти. Чим дорожче коштує долар, тим більше доведеться заплатити за нерухомість. Крім того, під час кризи гроші краще інвестувати, а не витрачати на великі покупки.

Ризикові активи

Під час кризи активізуються також і шахраї – фінансові піраміди, які обіцяють величезний заробіток, сумнівні фонди. Також небезпечно інвестувати в облігації державної внутрішньої держпозики (ОВДП).

Аналітики радять розділяти інвестиційний портфель між різними акціями і активами, в тому числі золотом, яке традиційно дорожчає в період кризи. Також небезпечною покупкою можуть бути біткоїни.

Туристичні тури

З огляду на те, що досі не відомо, коли закінчиться пандемія і можна буде безпечно подорожувати, квитки на літаки та туристичні тури – небезпечна покупка. Планування відпустки краще перенести на більш спокійний період.

Джерело: Обозреватель

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...