Хіти тижня. Що ж це коїться!? Долару передрікають подальше падіння відносно гривні

Після того, як на міжбанку на початку п'ятничних торгів долар опустився нижче 24,7 грн, він повернувся до рівнів, на яких не був з кінця січня 2016 року.

Курсове співвідношення гривня / долар в Україні продовжує плавно знижуватися. Протягом наступного тижня ця тенденція збережеться, передають Патріоти України.

За словами аналітика «Альпарі» Вадима Іосуба, в останні дні ринок отримав очевидне підтвердження заяви НБУ про те, що він не збирається захищати ніякі конкретні рівні курсу. «Регулятор продовжує купувати валюту на ринку для поповнення резервів, але це не завадило долару завдяки ринковій тенденції опуститися нижче 25 грн. Після того, як на міжбанку на початку п'ятничних торгів долар опустився нижче 24,7 грн, він повернувся до рівнів, на яких не був з кінця січня 2016 року», - заявив аналітик.

Іосуб прогнозує, що на міжбанку долар може торгуватися через тиждень близько 24,6 гривень, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 24,3 / 24,6 гривень.

Джерело: РБК-Україна

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...