Хіти тижня. Щоб не купувати сировину у Росії: В Україні будуватимуть дороги зі шлаку

Кабінет міністрів дозволив використовувати металургійні шлаки та золи в дорожніх роботах. Рішення було прийнято на засіданні уряду 4 грудня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.Бізнес.

За словами глави міністерства Владислава Криклія, вже напрацьована база нормативно-технічних документів, які враховують європейський досвід в цьому питанні. Зокрема, це дозволить замістити імпорт бітуму з Росії та заощадити під час будівництва доріг, зазначають у відомстві.

“Ці норми регламентують вимоги до технологічних процесів і складовим дорожнього бетону, головною з яких є застосування виключно високоякісного портландцементу, а також безпосередньо металургійних шлаків”, – сказав він.

Крім того, згідно з рішенням Кабміну, тепер на тендерах по ремонту та будівництву доріг буде враховуватися не тільки критерій запропонованої ціни, а й заходи щодо захисту навколишнього середовища з питомою вагою не менше 10%.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...