Хіти тижня. Шедевр ергономіки: Новозеландці побудували будиночок з двома спальнями на площі 19,2 кв.м. (фото)

Сучасна тенденція до зменшення житлової площі змушує архітекторів і дизайнерів проектувати унікальні моделі, в яких можна комфортно жити цілою родиною.

Новозеландські розробники примудрилися створити крихітний мобільний будинок відразу з двома спальнями, повноцінною кухнею, ванною кімнатою і навіть просторою вітальнею і все це на 19,2 «квадратах». У ньому може розміститися на нічліг до 6 осіб, причому на підлозі спати ніхто не буде, зазначають Патріоти України.

Один з шанувальників мінімалізму і свободи пересування звернувся в новозеландську компанію «Build Tiny» з виробництва міні-резиденцій на колесах з особливими побажаннями. Молода людина замовила проект, в якому на стандартній двухосній рамі довжиною 8 м. повинен був спроектований повноцінний будинок з 2 спальними кімнатами (!). Причому всі звичні житлові зони мали залишатися недоторканими.
Будівельна компанія «Build Tiny», що спеціалізується на виробництві мобільних крихітних будинків Tiny-Homes-on-wheel, знаходиться в місті Катікаті (Katikati), що в Новій Зеландії. Цілий штат висококласних архітекторів, інженерів, дизайнерів і будівельників намагається створювати не тільки нові моделі, але і задовольняти побажання клієнтів, якими б божевільними вони не здавалися. Свої творіння вони продають і в повністю готовому вигляді, укомплектувавши будинок на колесах всім необхідним, аж до обладнання, побутової техніки та меблів або в вигляді порожніх конструкцій, готових до самостійної обробки.

Коли замовник озвучив свої побажання, у колективу були сумніви, але Джина - креативний дизайнер компанії «Build Tiny», зробила дійсно неможливе, їй вдалося на площі всього лише 19,2 кв.м. розмістити все, що потрібно для комфортного проживання, причому для кількох людей. Чергове своє творіння компанія назвала «Home Haven».

Маючи стандартний розмір сталевої рами, на якій зазвичай розташовують будиночок 8 х 2,4 м., за рахунок достатньої висоти стелі в 4,2 м. вийшло спланувати 2 повноцінних рівня. І найцінніше, що на другому ярусі в великій спальні, де розташована двоспальне ліжко розміру "queen-size», не потрібно пересуватися на колінах або навпочіпки.

Людина із середнім ростом може проходити, не торкаючись головою стелі, що є дуже великим плюсом. Мало того, що це не обмежує рух і дозволяє вільно одягатися, так і вийшло створити прекрасні умови для безперешкодної циркуляції свіжого повітря.

Якраз на другому рівні і були організовані дві повноцінні спальні з досить місткими системами зберігання і на їх площі, і в сходах, які ведуть до них. Щоб забезпечити вільний доступ повітря до матраців, розташованим на дерев'яному перекритті, зробили кілька отворів для природної вентиляції, адже хто знає, в яких кліматичних зонах будуть жити власники.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...