Хіти тижня. Скандальні подробиці: ЗМІ дізналися, для чого українські компанії будуть купувати російський газ

П’ять українських компаній мають намір закупити у російського "Газпрому" газ для власних потреб. Про це повідомляє ЕП з посиланням на своє джерело на ринку, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника видання, 5 українських компаній купують російський газ “для своїх виробничих потреб, а не для трейдерства на українському ринку”. При цьому російський монополіст неохоче дає іншим компаніям дозвіл на перепродаж газу, отриманого за прямими закупівлями.

Назви компаній, обсяги закупівель газу і їх цін залишаються невідомими. Слід зазначити, що партія п’ятого президента України Петра Порошенка “Європейська солідарність” вимагає негайного скликання засідання Ради національної безпеки і оборони і введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії.

“Путін своїй п’ятій колоні продає газ зі значною знижкою для того, щоб від надприбутків на газовому ринку України фінансувалися ці політичні партії, і для підриву основ державності України”, – вважає Порошенко.

Як повідомлялося раніше, з 1 січня 2020 року п’ять українських компаній почнуть отримувати російський газ. Україна відмовилася від купівлі газу в Росії в листопаді 2015 року через неузгодженість ціни. В даний час вона купує російський газ за реверсною схемою. Це означає, що газ Україні продають європейські країни, які купують паливо у Росії з поставками через українську газотранспортну систему.

Є проблеми: Нацбанк повідомив, які регіони найбільше відчувають брак робочої сили

субота, 4 травень 2024, 2:35

З 2021 по 2023 рік робоча сила у віці 15-70 років скоротилася більш ніж на чверть. З основних причин - міграція, демографічні втрати та окупація. Про це йдеться в інфляційному звіті НБУ, передають Патріоти України. Так, за оцінками НБУ, робоча сила у в...

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...