Хіти тижня. Сказав "чарівне слово"? АЗС знизили ціни на бензин після зустрічі із Зеленським

У консолідованій мережі заправок групи "Приват" усе пальне подешевшало на одну гривню за літр.

Ціни на бензин і дизельне пальне на станціях великих роздрібних мереж 24 грудня знизилися. Про це повідомили enkorr у "Консалтинговій групі А-95" із посиланням на дані щоденного моніторингу роздрібного ринку, передають Патріоти України.

У середньому ціни знизилися на 0,5–1 грн за літр. У мережах ОККО і WOG ціни на бензин і дизельне пальне опустилися на 50 коп. за літр, Amic знизила ціну на 80 коп./л, на дизельне пальне – на 70 коп./л. У консолідованій мережі групи "Приват" ("Авіас", "Авіас плюс", "Укрнафта", "Укртатнафта") все пальне подешевшало на 1 грн/л.

23 грудня президент України Володимир Зеленський зустрівся з учасниками роздрібного ринку нафтопродуктів. В Офісі президента рекомендували операторам відмовитися від великих знижок на паливо за програмами лояльності і знизити ціни.

За інформацією enkorr, у зустрічі із президентом узяли участь компанії ОККО, WOG, "Укрнафта", "Укртатнафта", Amic, Glusco, Sun Oil, KLO і "Укргазвидобування". Як один із цінових орієнтирів від чиновників прозвучала ціна $1,1/л (25,6 грн/л за поточним курсом), яка була на ринку у грудні минулого року. В Офісі президента на цінові зміни очікують із 24 грудня, зазначає видання.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...