Хіти тижня. Скрепи нехай зеленіють від заздрощів: У США продемонстрували БПЛА із чотирма реактивними двигунами (відео)

Приватна американська компанія FusionFlight презентувала широкому загалу дрон AB6 з чотирма мікротурбінними реактивними двигунами замість роторів.Як заявлено на офіційному інтернет-ресурсі компанії, безпілотник може злітати вертикально, а у горизонтальному польоті розвивати максимальну швидкість до 400 км/год, повідомляють Патріоти України.

Перший прототип БПЛА з реактивними двигунами замість звичних гвинтомоторних інженерів FusionFlight представили ще в 2019 році. То був 47-кілограмовий дрон AB5. Сумарна потужність 4 реактивних двигунів безпілотника складала 149 кВт, а вантажопідйомність – 18 кг.

У листопаді цього року компанія FusionFlight представила нову версію свого реактивного квадрокоптера AB6. Від попередника AB5 він відрізняється корпусом, який тепер захищає двигуни, а також системою відхилення вектора тяги, що дозволяє соплам силових установок незалежно один від одного повертатися назад і вперед. Максимальна злітна маса нової моделі AB6 дорівнює 60 кг, з яких 20 припадає на паливо. Дрон уміє вертикально злітати, а для посадки йому вистачить майданчика 1,2 на 0,9 метра. У горизонтальному польоті БПЛА може розвивати швидкість до 400 км/годину. Максимальна дальність польоту AB6 – 150 км. Безпілотник здатний літати автономно заданим маршрутом. Ним також можна керувати і дистанційно, але в цьому випадку лише на відстані 50 км.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...