Хіти тижня. Скрепи Путіна у повному лайні: "Це взагалі не нафта": Європа відмовилася платити за нафту з "Дружби"

Західні компанії не тільки не хочуть сплачувати за неякісну нафту, але й сподіваються отримати компенсацію.

Європейські нафтові компанії Eni і Total відмовилися платити за неякісну російську нафту. Про це розповіли Reuters обізнані джерела, передають Патріоти України.

«Чому хтось повинен за неї платити? Строго кажучи, це взагалі не нафта», - заявив один з них. Йдеться про нафту марки Urals з високим вмістом хлоридів, яка поставлялася до Європи по нафтопроводу «Дружба».
В кінці квітня експлуататор «Дружби» в Білорусі призупинив транзит по одній з гілок трубопроводу через відмову польського експлуататора приймати неякісну нафту, а також через острах промислових аварій в білоруській логістичный системы і на місцевих НПЗ.
За словами співрозмовників Reuters, нафту належної якості, яка надійшла по «Дружбі» безпосередньо перед погіршенням якості, Eni і Total вже оплатили, а оплата нафти з хлорорганікою повинна була відбутися 15 травня, але не відбулася.
Eni і Total повідомили своїм постачальникам про бажання оцінити свої збитки і зрозуміти, на які компенсації можуть розраховувати, коли і від кого. Крім того, нафтовики висловили готовність платити за чисту нафту після відновлення поставок по «Дружбі».

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...