Хіти тижня. Скрепи рукож*пі, або Проект у $20 млрд на межі зриву: У Туреччині знайшли вже другу тріщину в фундаменті АЕС "Аккуя", яку будує РФ

Москва і Анкара підписали контракт ще в 2010 році. Через 9 років "Аккую" все ще не побудована.

У Туреччині виявили аж дві тріщині в бетонному фундаменті атомної електростанції "Аккую", яку будує заснована Путіним держкорпорація РФ "Росатом". Про скандал розповіло турецьке видання Haberturk, передають Патріоти України.

У Росії серйозні проблеми з проектом будівництва АЕС "Аккую" в Туреччині. Ще влітку минулого 2018 року перевірка виявила в її фундаменті величезну тріщину. Росіяни заново перезалили бетон, але це не допомогло - вже в новому фундаменті утворилася ще одна тріщина.

Зараз в "Росатомі" запевняють, що брак усунутий і будівництво йде відповідно до графіка. Однак в Туреччині зараз вкрай насторожено ставляться до російської АЕС.

Варто відзначити, що вартість проекту становить аж 20 млрд доларів. Москва і Анкара підписали контракт ще в 2010 році. Через 9 років "Аккую" все ще не побудована.Варто відзначити, що новина викликала ажіотаж в соцмережах. Росіяни засмучені через нову невдачу РФ.

"Рукож**ы", - обурюються коментатори. Вони впевнені, що тріщини виникли з банальної причини - проект використовується владою РФ для "распила бабла".

"То они хотят и Турцию в рай с собой загрести в пару махов", - пригадали в мережі скандальну заяву Путіна.

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...