Хіти тижня. Студент зі США створив з поліцейського радара найпотужніший ручний лазер у світі (відео)

За словами самого Ентоні Дрейка, зібраний ним пристрій - найпотужніший у світі ручний лазер постійної потужності.

Ентоні Дрейк сам зібрав лазер. Фото: скріншот з відео.

Американський винахідник і блогер Ентоні Дрейк зібрав і протестував ручної лазер, який здатний видавати постійну потужність в 100 ват. В опублікованому на YouTube ролику автор показує, що потужності лазера вистачає, щоб плавити скло і різати жесть, передають Патріоти України.

Зросла потужність джерел випромінювання привела до того, що в споживчій техніці вже повсюдно використовуються лазери 4 класу небезпеки і цим нерідко користуються ентузіасти, збираючи потужні випромінювачі своїми руками. Один з таких винахідників - Ентоні Дрейк, який захоплюється створенням ручних лазерів високої потужності. Його останній проект - потужний ручний лазер, зібраний в корпусі поліцейського радара.

У проекті використовувався масив з 20 діодів, здатний видавати випромінювання потужністю 95 ват (за словами Дрейка, зразок до нього потрапив від виробника по неофіційним каналам). У корпус радара упакований регулятор напруги, датчик температури, вольтметр і літій-іонні акумулятори, що живлять пристрій протягом приблизно семи хвилин безперервної роботи. Для накопичення і відведення тепла від масиву діодів використаний масивний алюмінієвий циліндр.

Для того, щоб подолати символічний поріг в 100 ватт, блогер вирішив підняти штатну силу струму з 3 ампер до 3,2 ампер. В результаті його лазер в 2000 разів потужніше звичайної лазерної указки потужністю 5 мілліватт.

Навіть без лінзи зібраний лазер моментально підпалював необроблену деревину, а після установки лінзи спромігся проплавити пляшкове скло і пропалив бляшану кришку за лічені секунди. За словами самого Дрейка, зібраний ним пристрій - найпотужніший у світі ручний лазер постійної потужності.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...