Хіти тижня. Судовий скандал навколо "ПриватБанку": МВФ оприлюднив офіційну позицію

Націоналізувати "Приватбанк" – міжнародні партнери України в 2016 році підтримали таке рішення уряду та НБУ. Адже це був єдиний ефективний спосіб захистити вкладників банку.

Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в УкраїніТаку заяву зробив у Києві 19 квітня пан Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні, передають Патріоти України.

Націоналізація "Приватбанку", на думку Люнгмана, врятував українських вкладників (і фізичних, і юридичних осіб) від грошових втрат. А також забезпечив стабільність фінансової системи.

Так, реалізація цього рішення потребувала 160 мільярдів гривень. І заплатили їх українські платники податків. Але це був необхідний крок, який "зміцнив економічне самопочуття країни".

Люнгман виділив кілька позитивних моментів, які МВФ вітає:

– Реформу корпоративного врядування "Приватбанку".
– Запровадження незалежної Наглядової Ради.
– Трансформацію бізнес-моделі банку, що вже позитивно вплинула на стійкість банківської системи.

Представник МВФ сказав, що Фонд підтримує зусилля НБУ з реформування фінансового сектору України. Але при цьому зазначив: "Важливо, щоби влада продовжувала свої зусилля щодо відшкодування втрат колишніми власниками проблемних банків".

У підсумку Люнгман пообіцяв, що міжнародні партнери України будуть ретельно стежити за подіями в цій сфері.

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...