Хіти тижня. "Эта ж исконно руский цветок!": Росіяни програли в ЄС справу українському Roshen через етикетку цукерок "Ромашка"

"Володінька, ти мені ще за Липецьку фабрику відповіси"Українська кондитерська корпорація Roshen та російська кондитерська компанія "Рот Фронт" сперечаються у Європейському суді щодо використання етикети для цукерок "Ромашка" із зображенням квітів ромашки, повідомляють Патріоти України з посиланням на liga.net.

Зазначається, що російська компанія хоче домогтися, щоб суд не дозволив корпорації Roshen зареєструвати віжуал для етикетки цукерок "Ромашка" українського виробництва, у якому використані квіти ромашки.

"У рішенні суду від 13 травня йдеться про те, що "Рот Фронт" просить Загальний суд ЄС скасувати рішення про відхилення свого заперечення, поданого у 2017 році проти європейської заявки корпорації Roshen на реєстрацію зовнішнього вигляду етикетки з графічними елементами у вигляді квітів ромашки в якості знака", - пише видання.

Відповідно до матеріалів справи, суперечка між "Рот Фронт" та Roshen почалась у 2017 році - тоді російська компанія подала опозицію проти європейської заявки від Roshen, яку та подала у 2016 році.

"Рот Фронт", зокрема, заявив, що заявка Roshen викличе плутанину у споживачів щодо виробника товару.

У липні 2018 року відділ опозиції задовольнив прохання "Рот Фронт" та відхилив заявку Roshen.

У вересні 2018 року Roshen оскаржила це рішення. А в листопаді 2018 року рішення відділу опозиції про відхилення заявки Roshen анулювали. Претензії "Рот Фронт" відхилили, заявивши, що зовнішня схожість двох знаків не висока, що виключає плутанину споживачів.

"У рішенні від 13 травня 2020 року суд постановив стягнути судові витрати компанії "Рот-Фронт" з Бюро інтелектуальної власності ЄС, корпорація Roshen свої судові витрати оплачує самостійно", - йдеться у повідомленні.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...