Хіти тижня. Такого не очікував ніхто: Стало відомо про великий успіх гривні

Протягом останніх 12 місяців гривня зміцнилася сильніше, ніж інші валюти світу, крім турецької ліри, до якої гривня ослабла (+4%), повідомляє Експертна платформа Національного банку України (НБУ), передають Патріоти України.

Наразі українська валюта посідає друге місце у світі за темпами зміцнення в річному вимірі.
Найсильніше щодо гривні ослабла валюта Венесуели (венесуельський болівар) – на 99,9%, але в Національного банку України немає точної інформації про девальвацію цієї валюти.

Протягом останнього року щодо гривні ослаб курс російського рубля (на 8%) і долара США (на 11,3%).
Однак протягом останніх 10 років українська валюта увійшла до переліку тих, які найбільше девальвували.
Гривня девальвувала на 120% щодо євро, щодо китайського юаня – на 171%, щодо долара США – на 183,8%.

Водночас щодо гривні девальвували грошові одиниці М'янми (-98,8%), Судану (-84,8%), Аргентини (-80,5%), Сирії (-74,6%), Білорусі (-61, 9%), Узбекистану (-54,5%), Ірану (-33,1%), Туреччини (-25,1%), Гани (-24,4%), Венесуели (-99,9%).

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...