Хіти тижня. Точно євроінтегруємося? В Україні почали випускати автомобілі Lada, та ще й дорожче, ніж у Росії

Путін рекламує Lada Kalina

На початку року повідомлялося, що на заводі ЗАЗ стартував малосерійний випуск нових автомобілів Lada. Пізніше в корпорації УкрАВТО, яійй належить Запорізький автозвод, підтвердили цю інформацію. І ось тепер, схоже, з'явилося "живе" підтвердження цієї новини, зазначають Патріоти України.

Як стверджує видання motor.ru, на фото, які опублікувало співтовариство RCI News у "ВКонтакте", зображені саме автомобілі Lada українського складання. Знімки автомобілів були зроблені на парковці і в приміщенні дилерського центру Lada в Києві.

Лада українського складання

На фото видно нові Lada 4x4, Granta, Vesta, Vesta SW Cross. При цьому в самому Запоріжжі випускають моделі Vesta, XRay, Granta і Largus. Виробляють їх невеликими партіями шляхом великовузлового складання.

Збирає Лади ЗАЗ в рамках партнерства з Renault Group, якій, серед іншого, належить АвтоВАЗ.

Лада українського складання

Російські ЗМІ відзначили, що Лади українського складання дорожче за ті моделей, що збираються в РФ. Наприклад, кросовер Lada XRay, оснащений 106-сильним двигуном1.6 і 5МКПП, обійдеться в Україні у 285 480 грн, тоді як в Росії – 222 500 грн. Той смий автомобіль, але вже з мотором 1.8 (122 сили), коштує на українському ринку 344 040 грн, а на російському за нього просять 267 128 грн.

RCI News | Russian Cars Industry, vk.com

RCI News | Russian Cars Industry, vk.com

RCI News | Russian Cars Industry, vk.com

RCI News | Russian Cars Industry, vk.com

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...